Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

TEDx

June 28, 2019

TEDx este un program global care este adus la viață de mii de indivizi din întreaga lume. Evenimentele TEDx constau într-o serie de discuții scurte, pregătite cu atenție, demonstrații și performanțe pe o gamă largă de subiecte.

Prima idee de discuție  este de a schimba paradigma de la educație bazată pe competențe la educație bazată pe adaptabilitate. Sistemul educațional românesc nu pregătește studenții pentru un stil de viață adult, astfel încât aceștia sse confruntă cu provocarea de a-și dezvolta abilitățile singuri pentru a putea face față dificultăților unui stil de viață diferit la un moment dat. Cadrele didactice universitare sunt potrivite pentru acordarea acestui tip de consiliere studenților care vor absolvi curând și care au nevoie de sfaturi cu privire la ceea ce ar trebui să facă după absolvire.

A doua idee de discuție este de a informa oamenii despre tendințele care evoluează mai repede decât societatea. Tehnologia evoluează atât de repede încât unii oameni nu vor putea să țină pasul. Aceasta poate fi o problemă pentru generațiile mai în vârstă care tind să trateze cu indiferență noile tehnologii și pot fi dezavantajate în momentul în care noile tehnologii devin standard. Persoane precum antreprenorii pot oferi o perspectivă mai largă asupra îmbunătățirilor tehnologice care pot afecta viața într-un mod nefavorabil.

Ultima idee de discuție este reprezentată de AI și Big Data, care devin din ce în ce mai populare și care au început să fie implementate în multe domenii ale societății. Unii ar putea să nu considere acest subiect o parte importantă a mediului lor de muncă, dar mai târziu, AI și Big Data ar putea deveni parte din rutina zilnică a unui afacerist și obișnuirea cu ele ar fi foarte dificilă.

 

Details

Date:
June 28, 2019

Organizer

Gavrilă Urs

Venue

Hotel Metropolis
Bistrița, Romania + Google Map