Things: Martie si Aprilie

Sarcinile acestor două luni de primăvară sunt:

1) Stai mai mult la soare. Lasă-l în sufletul tău, în casa ta, lasă razele să pătrundă adânc.

2) Protecție solară: Cine își dorește să înlocuiască fondul de ten cu protecția solară o să se minuneze în reflexia oglinzii mai târziu, vă sfătuiesc să încercați măcar o săptămână, din curiozitate.

3) O lectură relaxantă, clasică, merge perfect cu atmosfera aceasta primăvăratică. Azi am început Lolita și încep să mă simt din nou plină de viață. Să fiu iar, cum eram odată.

4) Știu că o să sune ...ciudat. Dar i-ați pastilele, vitaminele și fă niște analize. Verifică starea ta și completează lipsurile. Nu crezi că ar fi timpul să repari mici daune pe ici-colo?

5) Fă un puzzle. Da, fii copil și fă un puzzle așa cum știi că îți place. Poate pui un fond muzical, mănânci niște mini-sandvici-uri cum obișnuiai în grădiniță când îți făcea mama pachețel și poate că îl faci cu un prieten. Când eram copii, prietenii noștri erau și parteneri de joacă iar azi deabea dacă mai știm unde stau și ce mai fac ...

6) Ultima sarcină e ceva mai artistică, dar eu o recomand fiindcă mi se pare superbă. Mai ales pentru că e relaxantă și seamănă cu un joc de colecționat ambalaje, cu care îmi ocupam timpul în copilărie. Doar că în loc de ambalaje, folosesc flori. Culeg flori care mai de care, le presez și când am resurse considerabile, alcătuiesc un tablou. Viu. E atât de minunat să vezi ce iese la final, rezultatul "jocului" tău devenind artă. Îmi aduc aminte exact ziua din luna martie în care fosta mea dirigintă ne-a dus la Casa cu lei la o astfel de expoziție, cu tablouri din flori presate. E un moment pe care îl am întipărit în minte și care îmi aduce zâmbetul pe buze.

PS. Poate că nu o să vă regăsiți în toate "sarcinile" la care vă provoc dar cu siguranță că o să fie ceva pe placul fiecăruia. La urma urmei, tuturor ne place să facem ceva.